Hvordan kan du kjøpe Boeing-aksjer?
Boeing er en verdenskjent produsent av fly. Tror du aksjen kommer til å stige snart? Da kan det være interessant å kjøpe Boeing-aksjer. Men selv når prisen er på vei ned, kan det være attraktivt å investere i Boeing. Før du åpner en posisjon, ikke glem å sjekke siste aksjekurs.
Hvor kan jeg kjøpe eller investere i Boeing aksjer?
Har du tillit til økonomien, og tror at antall bestillinger på fly vil øke i fremtiden? Da kan det absolutt være interessant å investere i Boeing ved å kjøpe aksjer.
Prisen på en aksje beveger seg aldri i en rett linje. Det ville vært bedre å sammenligne prisutviklingen med turbulens. I de fleste tilfeller er det et klart forløp, men du kan fortsatt lide av turbulens. Som en aktiv trader kan du tjene på hele reisen.
Den aktive traderen analyserer de siste nyhetene og avgjør på den bakgrunnen om det er smart å handle i nye aksjer.
Ønsker du å kjøpe eller investere i Boeing aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i Boeing aksjer.
Megler | Kostnader | Registrere |
---|---|---|
Minimumsinnskudd er 50 USD/EURO. Kapitalen din er under risiko. | ||
Handle aktivt Boeing-aksjer til lav pris med en gratis demo! |
Hva er aksjekursen på Boeing akkurat nå?
Er du nysgjerrig på aksjekursen til Boeing? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til Boeing har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.
Selskapsinformasjon om Boeing:
Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til Boeing.
Analyse av Boeing:
Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Boeing-aksjer, er det viktig å analysere aksjen først. Oversikten nedenfor viser hvordan Boeing-aksjen har utviklet seg den siste perioden.
Aksjekurser de siste 5 dagene:
I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til Boeing for de siste 5 dagene:
Hva vil aksjekursen til Boeing gjøre i 2024?
Er du nysgjerrig på hva analytikerne tror Boeing vil gjøre i 2024 og årene som kommer? Ved hjelp av data fra Alpha Vantage har vi kombinert analytikernes prognoser. Husk at dette tallet bare er en spådom om prisbevegelsene til Boeing, og at denne spådommen ikke trenger å gå i oppfyllelse. Gjør alltid din egen research!
Konkurranse for Boeing
Boeing er i en gunstig posisjon fordi de kun har begrenset konkurranse. I markedet for flyprodusenter er det et duopol: sammen med Airbus produserer de det meste av flyene.
Denne gunstige posisjonen trenger imidlertid ikke å vare: Kina prøver å konkurrere gjennom selskapet Comac. Comac produserer i dag noen mindre fly for 90 og 156 passasjerer. Samtidig produserer japanske Mitsubishi og Honda også småfly.
Boeing bør imidlertid være forsiktig med Airbus. Airbus har med suksess lansert A320, som er et smal kropp fly. På grunn av de mer effektive flymotorene bruker flyet mindre drivstoff enn Boeing 737. Til tider ser det ut til at Boeing henger etter når det gjelder utvikling: der Boeing betaler mye utbytte til aksjonærene, utvikler Airbus nye flymodeller. Før du kjøper Boeing-aksjer, er det lurt å finne ut hvordan det går med Airbus. Kanskje en investering i Airbus er mer attraktiv?
Boeing møter også konkurranse på militær markedet: Lockheed Martin og General Dynamics produserer begge militærfly for det amerikanske militæret. Følgelig vil Boeing måtte fortsette å innovere for å vinne nye kontrakter fra militæret.
Er det lurt å investere i Boeing?
Å investere i Boeing-aksjer er ikke uten risiko. Airbus konkurranse er sterk, og det er også vanskelig for Boeing å henge med på militær markedet. For eksempel mistet de nylig en kontrakt for å utvikle Joint Strike Fighter til Lockheed Martin.
Boeings økonomiske posisjon har blitt kraftig redusert av problemene med 737 Max og korona pandemien. Det kan ta lang tid før Boeing kommer tilbake til lønnsomhet, spesielt når man tar i betraktning selskapets store gjeld. Derfor er kjøp av Boeing-aksjer ikke for investoren som liker å unngå risiko.
Kort om Boeing
Boeing er en kjent flyprodusent som bygde sivile fly. Selskapet tilbyr også bedrifts- og vedlikeholdstjenester. Deres nyeste sivile luftfart modell er Boeing Dreamliner 787. I tillegg produserer Boeing også alle slags forsvarssystemer. Boeing lager blant annet missil installasjoner, radarsystemer og militærfly. Et velkjent militærfly fra Boeing er kamphelikopteret Apache.
Fordi Boeing også produserer utstyr for militæret, er resultatene mindre følsomme for den økonomiske situasjonen. Dette gjør det mer attraktivt å kjøpe Boeing-aksjer.
Boeing aksjeanalyse
Å kjøpe Boeing-aksjer kan være interessant. På verdensbasis øker fortsatt antall flyreiser. Det blir rimelig å fly for en økende gruppe mennesker. Dette vil føre til en større etterspørsel etter nye fly i fremtiden. En større etterspørsel er gode nyheter for Boeing: de kan da generere en større omsetning.
Det er imidlertid viktig å huske at Boeing-aksjer er sykliske. Flyselskaper må legge inn bestillinger på nye fly. De vil bare gjøre dette når økonomien fungerer godt. Er det en økonomisk katastrofe og går samfunnene med tap? Da vil de ikke legge inn nye bestillinger snart.
Det er lurt å analysere den økonomiske situasjonen nøye før du kjøper Boeing-aksjer. Har du tro på fremtiden? Da kan du vurdere en investering i Boeing-aksjer.
Noen høydepunkter fra Boeings hundreårsjubileum
I 2016 var Boeing 100 år gammel. Det første flyet var den treproduserte Bluebill B&W, modell 1. Under første verdenskrig ble det bygget fly for den amerikanske hæren. På 1930-tallet økte etterspørselen etter større og komfortable flyruter kraftig. Boeing utviklet 307 Stratoliner, det første passasjerflyet med trykkabin. I 1938 bygde Boeing 314 Clipper, det største passasjerflyet i verden.
Under andre verdenskrig produserte Boeing bombeflyene B-17 og B-29.
Etter andre verdenskrig økte etterspørselen etter flyselskaper ytterligere. Boeing utviklet Boeing 707, det første passasjerflyet med jetmotor. Boeing 737 og Boeing 747, utviklet på 1960-tallet, ble veldig populære. Et vellykket nytt passasjerfly er Boeing 787 Dreamliner.
Boeing 737 Max
Investorer i Boeing-aksjer hadde ingen grunn til å klage fra begynnelsen av 2017 og frem til de første månedene av 2019. Kursen på Boeing-aksjer steg kraftig. I løpet av den perioden steg prisen fra $158 til $440. To ulykker med Boeings Boeing 737 MAX satte en stopper for denne spektakulære økningen.
Boeing 737 MAX var da på bakken i lang tid. I slutten av mars 2019 falt prisen per aksje til 309 dollar. Denne nedgangen er ikke særlig dramatisk: en pris på 440 dollar er fortsatt godt over prisen på 294 dollar. Dette var aksjekursen rett før ulykkene.
Ulykken hadde en negativ innvirkning på aksjekursen: Kursen falt mer enn 15 prosent i løpet av helgen. Som en aktiv trader kan du dra nytte av denne typen hendelser ved å åpne en shortposisjon på aksjen.
Boeings fremtid
Etter en undersøkelse ble disse ulykkene funnet å være forårsaket av en feil i Boeing 737-MAX flyet . Boeing jobber hardt for å løse problemet. Hver måned flyene er satt på bakken og produksjonen ikke er aktiv koster enormt mye penger. De årlige kostnadene er beregnet til rundt en milliard dollar i året.
En fordel er imidlertid at konkurransen er begrenset. Airbus sin ordrebok er også full, og det er ikke lett for flyselskapene å trylle frem fly fra et annet sted. Klarer Boeing å løse problemene, vil de fortsatt kunne levere mange fly.
Boeing-aksjen faller ytterligere
Beholdningen av fly har vokst seg usedvanlig stor. Boeing er tvunget til å stanse produksjonen av Boeing 737 MAX. Oppsigelsen til konsernsjefen i Boeing økte aksjekursen noe. Aksjonærene har likevel ingen grunn til å glede seg: ved utgangen av 2019 var aksjekursen rundt 340 dollar.
Deretter falt prisen ytterligere på grunn av korona-pandemien. Korona-pandemien har gjort det vanskelig for flyselskapene. Det er mindre sannsynlig at de legger inn nye bestillinger, og det er en sjanse for at de kansellerer eksisterende bestillinger. Når du skal kjøpe Boeing-aksjer er det derfor viktig å analysere den økonomiske situasjonen nøye. Boeings aksjekurs er sterkt påvirket av de ulike forutsetningene.
Forfatter
Om meg:
Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.