Hvor kan man investere billigst mulig?

Har du lyst til å investere med lavest mulige kostnader? I denne artikkelen kommer vi til å sammenlikne transaksjonskostnadene man betaler hos forskjellige meglere. Her vil du kunne sammenligne de årlige kostnadene hos hver enkelt megler.

Hvor kan du kjøpe aksjer billig?

For høye kostnader kan raskt spise av gevinsten din. Når du handler aksjer, må du som regel betale en kurtasje for hver transaksjon. Hvis du handler ofte, kan disse kostnadene raskt akkumulere. Pengene du betaler, kan ikke bli brukt til å investere i aksjer, som betyr at du vil tape en stor del av gevinsten på lengre sikt.

Heldigvis finnes det meglere som lar deg kjøpe og selge aksjer uten å betale kurtasje. Dette gjør det mulig å få gode resultater i aksjemarkedet selv med veldig små investeringer. En annen god megler som ikke trekker kurtasje, er eToro. Bruk lenken under for å åpne en gratis konto:

Kapitalen din er under risiko.Kapitalen din er under risiko.

Hvilken megler tilbyr konkurransedyktige priser for trading?

Er du en mer aktiv trader? Har du lyst til å handle ofte og ta flere posisjoner intradag, i tillegg til å tjene penger i fallende markeder? Ønsker du å bruke giring? Da vil nok en tradisjonell megler ikke være det billigste alternativet for deg. Hvis du ønsker å handle aktivt, og med giring, i markedet, kan det være lurt å velge en CFD-megler.

En av de pålitelig CFD-meglerne er Plus500. Her betaler du ikke kurtasje når du åpner posisjoner. I tillegg kan du teste ut plattformen og mulighetene den tilbyr ved å åpne en gratis, risikofri demokonto hvor du kan handle for 400 000 virtuelle kroner. Har du lyst til å lære mer om Plus500. Les denne utfyllende anmeldelsen. Du kan også åpne en konto direkte ved å bruke lenken under:

82% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.82% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Hvorfor bør du sammenligne kostnader?

Det er viktig at du også sammenligner kostnadene til hver megler. En kostnadsforskjell på 0.5% kan gjøre en betydelig forskjell på sikt. La oss bruke en fiktiv investering på $10 000 som eksempel. La oss anta at du får en annualisert avkastning på 8% uten kostnader, og 7.5% etter å ha trukket kostnader.

Med 8% annualisert avkastning, vil du få følgende resultater:

  • Etter 10 år, er investeringen din verdt $21,589.
  • Etter 30 år, er investeringen din verdt $100,626.
  • Etter 50 år, er investeringen din verdt $469,016.

Men en annualisert avkastning på 7.5%, får du disse resultatene:

  • Etter 10 år, er investeringen din verdt $20,610.
  • Etter 30 år, er investeringen din verdt $87,459.
  • Etter 50 år, er investeringen din verdt $371,897.

En kostnad på 0.5% høres ut som lite, men på lang sikt kan denne kostnaden utgjøre alt fra ti- til hundretusener av kroner.

invester_billig

Ikke skyt deg selv i foten

Mange investorer velger å investere i banken sin, rett og slett fordi det er enklest. Men dette er nesten aldri en veldig god ide. Kostnadene hos banken din er ofte betydelig høyere enn hos meglerhusene. Bankene vet at det er mange som ikke tar seg bryet med å lete opp, og åpne konto hos, de billigste meglerhusene. De store bankene har et kjent navn, og får dermed nok kunder.

Hos banken din, betaler du ofte høyere kostnader på investeringene dine. Enkelte banker krever i tillegg en fast kostnad bare for å holde kontoen din åpen. I slike tilfeller blir du trukket en kostnad hvis du ikke åpner noen nye posisjoner. Derfor er det lurt at du tar deg tiden til å finne en megler med lave kostnader. Dette kan spare deg mye på sikt.

Velg fordelaktige investeringsprodukter

Når du kjøper brød hos to forskjellige bakere, kan prisene variere veldig. Dette gjelder også meglere. Mange tenker nok at det ikke betyr så mye, siden “et brød er et brød”, og tenker det samme når det kommer til aksjemeglere. Mm du kjøper en aksje hos eToro eller DEGIRO, betyr ikke så mye. Aksjene er helt identiske. Men dette gjelder ikke nødvendigvis på alle investeringsprodukter. Derfor bør du undersøke om kostnadene for å handle hvert enkelt produkt er forsvarlig. Når du sammenligner aksjefond, trekker aktivt forvaltede aksjefond et forvaltningshonorar. Dette opplever du ikke i samme grad i passive indeksfond. Derfor bør du sette deg inn i om den høyere kostnaden ved å investere i et aktivt forvaltet fond, er forsvarlig gitt fondets utvikling. Dette gjelder også andre investeringsprodukter.

Hvilken megler er billigst?

MeglerMinstekurtasjeProsentsatsMinstekurtasje USA
Nordea1 kr0,04%$28
DNB Ordinær95 kr0,05%$22
DNB Ung (18-33 år)29 kr0,05%$15
Sparebank 1 (SR-Bank)95 kr0,05%
Nordnet Normal79 kr0,049%99 kr (0,1%)
Nordnet Mini29 kr0,15%49 kr (0,2%)
Nordnet Student1 kr0,15%49 kr (0,2%)
Pareto Standard89 kr0,089%$20
Pareto Student19 kr0,059%$15
eToro0 kr$0
Saxo Bank Classic0 kr0,1%$0,02 per aksje

Som du ser fra denne oversikten, er eToro den billigste nettmegleren av alle disse. Hvis du handler mye i aksjemarkedet, kan disse små summene over tid spare deg titusener av kroner. Disse kostnadene er riktige 26. juli 2020. Du bør alltid konsultere meglernes respektive nettsteder for å få en full oversikt over alle kostnadene deres.

Har du lyst til å prøve ut eToro med en gratis demokonto? Bruk lenken under for å åpne en konto:

Kapitalen din er under risiko.Kapitalen din er under risiko.

Sammenlign investeringskostnadene

Før du åpner en konto hos en aksjemegler, er det lurt å sammenligne kostnadene på investeringene dine. Forskjellige aktører tar forskjellige avgifter.

Kurtasje

De fleste aksjemeglere tar kurtasje på hver transaksjon. Det er enkelte aktører som har veldig lav kurtasje, eller ikke har kurtasje i det hele tatt. Velg helst en megler med lave kurtasjesatser, spesielt hvis du vil investere mindre summer. Vær også oppmerksom på at enkelte meglere har forskjellige kurtasjeklasser. Finn helst ut hvilken kurtasjeklasse som vil passe dine behov best.

Spread

I tillegg til kurtasjen, betaler du en spread hos hver megler. Spreaden er forskjellen mellom kjøps- og salgskursen. Det er lurt at du investerer hos en megler med en attraktiv spread. Dette vil gjøre investeringene dine mer profitable.

Aktiveringskostnader

Enkelte meglere tar en aktiveringskostnad når du ønsker å handle på en gitt børs. Derfor kan det være lurt å handle hos, for eksempel, Plus500 eller eToro. Her må du ikke betale aktiveringskostnader.

Andre utgifter

Les alltid meglerenes pris- og utgiftssider nøye før du begynner å investere hos dem. Meglere pleier ofte å “gjemme” enkelte av kostnadene sine. For eksempel kan det hende at enkelte meglere krever kostnader for å ta ut penger eller når du mottar utbytte.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.