Hvordan kan jeg spekulere i prisen på oljefat?
Oljeprisen beveger seg mye under påvirkning av tilbud og etterspørsel. Dette gjør det til en potensielt attraktiv investering. Spesielt på kort sikt kan du tjene mye på å kjøpe oljefat; Selvfølgelig kan du også tape mye penger når ting går galt. I denne artikkelen vil vi se på hvordan du kan kjøpe olje, og vi vil diskutere faktorene som påvirker oljeprisen.
Hvordan kan du handle oljeprisen?
Når du vil spekulere i oljeprisen, er Plus500 et godt alternativ. Dette er en profesjonell megler der du kan investere penger i fallende og stigende markeder. Dette kan gjøres fra så lite som 1000 kr: Dette gjør det mulig for alle å få gode resultater ved å kjøpe og selge CFD-oljefat. Når du gjør det, er det viktig å huske at i tillegg til å tjene penger, kan du også tape. På Plus500 kan du begynne å handle gratis med en demo eller med et innskudd så lavt som 1000 kr.
Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto på Plus500 umiddelbart:
Før du begynner å investere i olje
Før du entusiastisk begynner å kjøpe og selge hundrevis av fat olje, er det viktig å etablere noen grunnleggende elementer for investering. Det første du alltid bør gjøre er å etablere den generelle trenden. Sjekk i hvilken retning prisen beveger seg mesteparten av tiden; hvis prisen har falt i et år, er sjansen liten for at den plutselig vil stige i morgen. Vær derfor en sau, følg flokken, så øker du sjansene for å tjene penger.
Når du kjøper olje, er det viktig å kutte alle tap så raskt som mulig. Ikke vent uendelig til du er i minus: begrense tapene og maksimere fortjenesten. Du gjør dette ved å velge et logisk øyeblikk på forhånd der du kommer deg ut. Dette kan for eksempel være et fint rundt tall der du har mistet X antall prosenter: på denne måten unngår du å miste alle pengene dine på en oljeinvestering.
Andre måter å handle olje på
Hvis du ikke vil spekulere direkte på oljeprisen, kan du også tjene penger på å investere i oljeaksjer og ved å investere i investeringsfond. I denne delen av artikkelen vil vi kort diskutere hvordan dette fungerer.
Handel med oljeaksjer
Hvis du ikke vil investere i råvarer, men likevel vil dra nytte av en stigende oljepris, kan du vurdere å investere i oljeaksjer. Oljeaksjer er aksjer i selskaper som er aktive i oljeindustrien. Tenk for eksempel på et selskap som Shell eller BP.
En god megler hvor du kan kjøpe oljeaksjer er Freedom24. Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto hos Freedom24 umiddelbart:
Invester i et fond
Du kan også velge å investere i oljefat ved å kjøpe en andel i en ETF. En ETF er et fond som handles på børsen og prøver å følge en bestemt indeks. Noen eksempler på ETFer som handler i oljehandel er:
- iShares Oil & Gas Exploration & Production UCITS USD (Acc) (EUR) | IS0D
- Xtrackers Stoxx Europe 600 Oil & Gas Swap UCITS 1C (EUR) | XSER
- Lyxor Index Fund – Lyxor Stoxx Europe 600 Oil & Gas UCITS Acc | OLJE
- Invesco STOXX Europe 600 Optimized Oil & Gas UCITS | SC0V
En god og pålitelig megler for å kjøpe olje -ETFer er DEGIRO. På DEGIRO betaler du ingen kjøpskostnader på midler som er inkludert i kjerne valget. Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto hos DEGIRO:
Faktorer som påvirker oljeprisen
Du tjener selvfølgelig mest på å kjøpe olje ved å gå inn til rett tid. La oss derfor se på hvilke faktorer som påvirker oljeprisen mest.
Verdensøkonomien
Etterspørsel bestemmer prisen på et verdipapir. Så, etterspørselen etter olje bestemmer også oljeprisen. Når verdensøkonomien går dårlig, faller vanligvis etterspørselen etter olje. Dette er fordi den totale produksjonen faller og derfor brukes mindre olje.
Det er også viktig å se på den økonomiske situasjonen i nye økonomier. Den store økningen i Kina, for eksempel, vil sikkert påvirke oljeprisen i fremtiden.
Økonomiske kriser legger ofte press på oljeprisen. Du så dette for eksempel under koronakrisen: oljeprisen falt til og med under $ 0 per fat. Denne situasjonen var imidlertid midlertidig, og oljeprisen steg over $ 50 igjen et år senere. Ved å utnytte disse svingningene kan du tjene godt på oljeprisen.
OPEC
OPEC eller Organisering av oljeeksport landene har flere medlemmer som sammen eksporterer olje. Medlemslandene danner et kartell der det inngås prisavtaler og eksportmengder bestemmes. OPECs beslutninger om produksjonen har en direkte innflytelse på dagens oljepris.
Faktisk, når produksjonen økes, vil oljeprisen falle med like stor etterspørsel. Derfor, når du vil kjøpe oljefat, ikke glem å undersøke tilbudssiden også.
Amerikanske dollar
Når du går for å kjøpe olje, spiller dollaren en viktig rolle. Dette er fordi oljeprisen er uttrykt i dollar. Når verdien av pundet stiger til samme oljepris, kan du for eksempel kjøpe mer olje for samme mengde pund. Når du bruker en annen valuta enn dollaren, har verdien av dollar sammenlignet med valutaen din en sterk innvirkning på prisen du betaler for et oljefat.
Konflikter
Konflikter, spesielt i oljeproduserende land, øker også prisene. Hvis borgerkrig bryter ut i et stort oljeproduserende land, kan dette presse oljeprisen opp ved å sette produksjonen i fare. Følg derfor godt med på den internasjonale politiske situasjonen.
Oljeforsyningen
På den annen side kan nye oljelager få prisen ned igjen. Olje er begrenset: når varen er nesten oppbrukt, vil prisen øke betydelig. Men hvis det plutselig blir gjort et stort nytt funn, kan dette presse prisen ned etter hvert som tilbudet øker igjen.
Spekulasjoner om oljepris
Til slutt spiller spekulasjoner en stor rolle når det gjelder oljepris. Markedet for spekulasjoner har vokst og spekulanter spiller en stor rolle i dannelsen av dagens oljepris. Det handler derfor ikke lenger alltid om tilbud og etterspørsel eller faktisk bruk; nei, det handler ofte om den generelle følelsen som investorer har om oljen.
Er en stor fortjeneste mulig med olje?
Er det mulig å tjene mye på oljehandel? Svaret er et rungende ja! Ved å kjøpe eller selge olje i riktig øyeblikk, kan du tjene store mengder penger på kort tid. Samtidig kan ethvert overskudd like gjerne bli til et tap. Administrer derfor risikoen din klokt og invester bare penger i råvarer som olje med penger du har råd til å tape.
Før du begynner, er det en god idé å øve med en demo. På denne måten kan du prøve ut forskjellige strategier og teste hvilken investeringsform som passer deg best. Bruk knappen nedenfor for å åpne en demo med en megler:
Hvordan handle olje lønnsomt?
Før du begynner å kjøpe og selge olje, er det lurt å studere hvilke faktorer som påvirker oljeprisen. Når du har en god forståelse av hvordan oljeprisen er etablert, kan du bedre svare på den siste utviklingen. Nyhetene med sterk innflytelse kan være klare: i 2008 steg oljeprisen til mer enn 140 dollar per fat for midlertidig å falle under 0 dollar i 2020!
Det er også viktig å anerkjenne aktørene i oljemarkedet. Mest handel i oljemarkedet utføres av profesjonelle handelsmenn og hedgefond folk, så markedet reagerer mindre følelsesmessig enn markedet for vekstaksjer eller edle metaller. Når det skjer sterkere bevegelser, går flere private investorer inn og øker uforutsigbarheten.
Valg mellom Brent & WTI olje
Når du skal kjøpe oljet, kan du velge mellom to typer olje:
- WTI: olje fra Amerika
- Brent: fra Nord-Atlanteren
Du skulle tro at disse typene olje alltid burde ha nesten samme pris. Dette er imidlertid ikke tilfellet, ettersom de er knyttet til forskjellige regioner. For eksempel så man i 2010 at WTI-olje falt(kall det amerikansk olje) fordi tilbudet økte for mye mens Brent-forsyningen falt. Som et resultat så du at Brent-olje ble mye dyrere enn WTI.
Følg derfor godt med om begge typer oljer setter lignende priser. På denne måten øker du sjansen for lønnsomhet på investeringene dine.
Lag en plan
Hvis du ønsker å investere lønnsomt i olje, må du lage en god plan. Bestem deg når du skal kjøpe oljefat og også umiddelbart lage en exit-strategi. Ved å gjøre dette i begynnelsen av investeringsposisjonen, forhindrer du at sterke følelser påvirker deg til å ta en uklok beslutning.
Invester alltid bare med penger du har råd til å tape. På den måten slipper du å tape mye penger ved å måtte selge oljefat på en ugunstig tid for å reparere vaskemaskinen eller kjøpe mat.
Forfatter
Om meg:
Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.