Tjen ekstra penger som student gjennom trading
Studentlivet er dyrt. Stol på meg, jeg vet. For øyeblikket studerer jeg selv økonomi på universitetet, og jeg tjener penger ved å jobbe med denne nettsiden, men jeg tjener også penger på investering. Det kan være en god ide å investere deler av inntekten eller sparepengene sine som student. Men hvordan kan du investere som student, og hva bør du følge mest med på? I denne artikkelen kommer du til å lære alt du trenger å vite om hvordan det er å investere i aksjer som student.
Hvordan kan man investere som student?
Det finnes to “hovedmetoder” for hvordan du kan investere. Vi vil gledelig fortelle deg hvordan du kan få en god start på investeringene dine selv.
Aktiv trading av aksjer
Er du interessert i finansmarkedene? Ønsker du en mer aktiv investeringsstrategi med mye spenning? I så fall, kan trading være din kopp te. Aktiv trading kan la deg tjene penger i både stigende og fallende markeder. Dermed kan du alltid finne en måte å oppnå gode resultater på, hvis du spiller kortene dine riktig.
En fantastisk plattform for aktiv trading som student, er Freedom24. Freedom24 lar deg prøve ut alle de forskjellige funksjonene sine helt gratis gjennom en demokonto. Bruk lenken under for å åpne en gratis demo:
Kjøpe fondsandeler
Ønsker du heller å gjøre mer langsiktige investeringer? I så fall bør du vurdere å investere i fond. Som student, kan du raskt og enkelt åpne en konto hos ditt lokale meglerhus. For tiden kan du kjøpe fondsandeler med så lite som 100 kr hos enkelte meglere. Noen meglere lar deg også handle aksjer og fond uten at du må betale transaksjonskostnader. Har du lyst til å sammenlikne de forskjellige meglerne for å finne ut hvilken som kan passe deg best som student? Ta en titt på vår sammenligning av de beste nettmeglerne:
Hvorfor er det lurt å investere som student?
Mange studenter tror investering ikke er verdt tiden eller pengene sine. Som student, har du nok en beskjeden inntekt, og det vil dermed også føre til at du bare har en liten sum å investere. Men det betyr ikke nødvendigvis noe. Hvis målet ditt er å nå 10 millioner kroner innen du er fylt 62 år, trenger du ikke å investere så veldig mye på et månedlig basis med 8% annualisert avkastning når du er ung.
Dette er, blant annet, på grunn av renters rente-effekten. Kort fortalt vil dette si at du får avkastning på avkastningen din. Dette vil gradvis føre til at eiendelene dine vil vokse eksponentielt i verdi. Denne metoden funker utrolig godt hvis du konsistent investerer en fast månedlig sum. La oss gjøre en rask sammenligning for å illustrere poenget. Hvis du ønsker å ha ca. 10 millioner kroner på konto innen fylte 62 år, må du:
- Investere ca. 3 105 kr månedlig hvis du er 22 år
- Investere ca. 7 910 kr i måneden hvis du er 32 år.
- Investere ca. 17 575 kr i måneden hvis du er 42 år.
Denne sammenligningen viser at selv som student kan det være en gyllen mulighet å begynne å investere. Men hvordan begynner man å investere som student?
Hvordan begynner man å investere som student?
For enkelte studenter, kan investering høres overveldende ut. Investering kan virke som en jungel av strategier og prinsipper. Likevel er det svært mange studenter som vurderer å investere. Men hva er det du bør legge merke til når du investerer som student?
Tenk på hvor mye du har lyst til å investere
Alt starter med å bestemme seg for hvor mye man ønsker å investere. Som student, har du nok ikke en formue og investere riktig enda, og du ønsker nok heller ikke å investere for mye av det lille du har. Heldigvis kan du begynne å investere med så lite som 100 kr. Du kan også starte spareavtaler med megleren din. Da vil et fast beløp bli investert på dine vegne, for eksempel, en gang i måneden. På denne måten vil du allerede være godt i gang med de langsiktige investeringene dine.
Hva har du lyst til å investere i?
Det neste steget er å finne ut hva du ønsker å investere i. Foretrekker du obligasjoner, aksjer eller indeksfond? Har du stor risikoapetitt og på utkikk etter spenning og utfordring, kan det hende det er derivater du er på utkikk etter. Uansett hva du velger, er det viktigste at man har en god forståelse for instrumentene man investerer i.
Hold et godt øye med investeringene dine
Ikke bli for lat! Med enkelte former for trading og investering, kan det nesten fremstå som man ikke trenger å gjøre noe lenger. Naturligvis er ikke dette foretrukket. Jeg forstår at man kan være veldig opptatt som student, men det krever så lite som litt tid hver måned hvor du sjekker om du fremdeles er fornøyd med investeringene dine. Er du ikke fornøyd, så kan det være lurt å revurdere strategien din eller se om du har lyst til å selge deg ut av posisjonene dine.
Lag en plan
Uheldigvis er det mange studenter som allerede gir opp før de faktisk gjør en investering. Å tjene penger er ikke alltid en god motivasjon for å begynne å handle aksjer. Det er åpenbart at investering bærer med seg en risiko for å tape penger. I tillegg er ikke “å tjene penger” en spesifikk nok plan på sikt.
En bedre og smartere tilnærming vil være å sette klare mål. Har du for eksempel begynt å investere for å spare penger til din første bolig? Planlegger du å starte en egen bedrift? Har du lyst til å spare til en ferietur? Tenk på fremtiden din og sett klare og spesifikke mål. Med et klart mål, vil du alltid ha i bakhodet hvorfor du begynte å investere i utgangspunktet.
Det neste vil være å passe på at målene dine er SMARTE. Dette vil si at de er spesifikke, målbare, oppnåelige, realistiske og praktiske. Jo bedre planen din er, desto mer sannsynlig er det at du vil oppnå de målene du jager etter.
Hva bør du følge med på som student?
Som student vil du ha en klar fordel sammenlignet med eldre som begynner å investere. Kun det faktum at du leser denne artikkelen, betyr allerede at du er et godt sted på veien allerede sammenlignet med de fleste. Men hva er det egentlig du bør legge mest merke til som student, hvis du ønsker å investere?
Ikke prøv å være den smarteste personen i rommet
Se for deg at du har gjort en god og profitabel investering på en demokonto. Du føler deg kanskje som den neste Warren Buffett nå. Det er bra at du får god selvtillit, men dette dessverre gå på bekostning av investeringene dine. Derfor må du ikke prøve å være den smarteste personen i rommet. Følg trenden, lær av investeringene og feilene dine, og vær åpen for kritikk. Dette er den eneste måten å bli en god og profitabel investor på.
Bare invester penger du ikke har bruk for
Dette tipset gjelder faktisk alle investorer, og ikke bare studenter. Invester kun penger du har råd til å tape! Hvis du ikke får sove om natten av frykt for å tape alle pengene dine i markedet, har du klart gjort et feil valg. Studentlivet må fremdeles nytes, så husk å sette dine egne grenser.
Sett deg dypt inn i aksjer & investering, og øv
Ingen hopper rett ut i havet uten å kunne svømme. Det burde ikke være særlig annerledes når du investerer. Investering krever kunnskap og øvelse. Derfor bør du vurdere å åpne en demokonto. Først når du er kjent med hvordan markedet fungerer, bør du vurdere å investere med ekte penger.
Trading med mindre beløp som student
Som en nybegynnerinvestor, kan du faktisk oppnå en god del med et mindre beløp takket være giring. Hos moderne meglere kan du trade med svært lite penger. For eksempel, kan $100 la deg trade for $2000 takket være 20x giring.
En fin ting med giring, er at du ikke kan tape mer enn det du har investert på kontoen din. Så snart du ikke har mer penger igjen på kontoen din, vil posisjonen din automatisk stenges. Dette gjør det mulig for studenter å trade på margin uten å risikere alt for mye.
Det er lurt å begynne rolig. Når du bruker giring, kan du få solide gevinster på kort tid. Men, risikoen øker også like mye! For eksempel, hvis du bruker 10x giring, og markedet beveger seg $1, vil du tjene (eller tape) $10.
Hvordan jeg begynte å trade
Jeg pleie å tro at å trade som student var umulig. Hvordan i all verden skulle man kunne tjene gode penger hvis man ikke har titusener å trade for? I motsetning til hva de fleste vil tro, er det fullt mulig å tjene gode penger på trading, selv med små beløp!
Jeg begynte å trade hos Freedom24. Dette er en av de mest brukervennlige nettmeglerne på markedet, og de tilbyr en gratis demokonto hvor man kan handle for fiktive $100,000. Med disse pengene, kan du umiddelbart kjøpe og selge CFD-aksjer, og du kan følge utviklingen din. Med denne gratis demokontoen, har du ingenting å tape!
Etter jeg hadde tradet på demoen i en stund, gjorde jeg mitt første innskudd på rundt 1000 kr. Dette gikk ganske bra for min del, og jeg klarte innen relativt kort tid å doble denne summen. Mye kan regnes som nybegynnerflaks, men med mye øving, kan man klare å tjene gode penger gjennom å handle aksjer og råvarer. Men husk alltid at trading bærer en risiko for å tape hele det investerte beløpet.
En gratis demokonto kan være en solid mulighet for å lære hvordan du kan tjene penger gjennom trading. På demokontoen kan du øve og utvikle ferdighetene dine, og etter hvert som du får kontroll, kan du gradvis flytte over til en live-konto og tjene gode penger uten å måtte investere utrolig mye tid og penger.
Bare fortsett å feste
Heldigvis tar ikke trading utrolig mye tid. Du vil fremdeles ha mye tid til overs for å nyte studentlivet og feste videre. Takket være betingede ordre, kan du åpne og stenge posisjoner automatisk ved gitte kurser. På denne måten slipper du å sitte foran dataskjermen hele dagen, og du kan plassere solide ordre hver dag.
Det blir bedre. Du kan spesifisere ved hvilke nivåere du ønsker å sikre gevinst din eller ta tapet ditt. På denne måten, trenger du ikke nødvendigvis å følge med på posisjonen din hele dagen. Alt i alt, kan trading være en interessant måte for studenter å tjene litt ekstra penger på.
Forfatter
Om meg:
Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.